FONDANT DE CIOCOLATĂ RAPID CU SOS DE FRUCTE DE PĂDURE

4

Chocolate lava cake este un desert decadent cu ciocolată, cunoscut și ca Molten chocolate cake sau Chocolate fondant cake. Cel mai important aspect al acestei prăjituri este mijlocul cremos. Chiar dacă Adriana a postat deja o rețetă eu vă ofer o altă variantă însoțită de un sos acrișor de fructe de pădure care să balanseze gustul foarte consistent și dulce al lava cake-ului.

Timp de coacere: 10-12 minute

Cantitate: 2 porții

Ingrediente:

Pentru lava cake:

  • 100 g ciocolată neagră (de menaj)
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare dacă untul este nesărat
  • 1 lingură Baileys sau 1 linguriță de esență de rom
  • 1 ou mic
  • 1 lingură rasă de făină
  • 1 lingură rasă de zahăr

Pentru sosul de fructe:

  • 50-80 g fructe de pădure congelate
  • 1 cub mic de unt, cât o nucă
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • 1/2 baton de vanilie, opțional

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200 grade C.

Untul și ciocolata se fac bucățele mici și se pun pe foc mic la topit. Se amestecă încontinuu cu o spatulă până se topește totul și se lasă la răcit.

Într-un bol se bate oul cu un tel, se adaugă lingura de zahăr și lingura de făină și se  amestecă până se omogenizează.

Peste amestecul din ou se pune ciocolata topită, puțin câte puțin în timp ce se amestecă încontinuu, pentru că ciocolata este caldă și nu vrem să se coacă oul.

Formele de ramekin se ung cu unt și se tapetează cu zahăr tos apoi se umplu cu compoziția de ciocolată care ar trebui să aibe consistența unei smântâni.

Se bagă la cuptor pentru 10-12 minute, nu mai mult, pentru că altfel nu va mai fi moale înăuntru. Prăjitura va fi ușor crăpată la suprafață când este gata.

Între timp se pun într-o tigaie la foc mediu fructele congelate, se adaugă untul și zahărul și dacă aveți o jumătate de baton de vanilie crestat pe mijloc. Se amestecă din când în când până fructele s-au dezghețat și sosul se îngroașă puțin. Acest sos este unul acrișor ce merge perfect cu deserul lava cake care este foarte dulce și decadent.

Desprindeți cu ajutorul unui cuțit subțire, prăjiturica de marginile vasului pentru a-l putea scoate mai ușor. Apoi puneți o farfurie deasupra ramekinului și dintr-o mișcare rapidă întoarceți-l invers.

Desertul de servește cât este cald împreună cu sosul de fructe de pădure sau cu o lingură de înghețată de vanilie.

Poftă bună!

 

3

Ce mai caută lumea

  • fondant de ciocolata
  • sos de fructe de padure
  • sos fructe de padure
  • lava cake cu fructe de padure
  • sos de fructe in tigaie pentru tort

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares