Paella este un preparat tipic spaniol din regiunea Valencia. Se poate prepara cu carne de pui sau iepure, orez și fasole sau cu fructe de mare precum creveți, midii, langustine. Unul din condimentele esențiale pentru acest preparat este șofranul. Eu l-am înlocuit în această rețetă cu șofranul indian, cunoscut și sub numele de turmenic sau curcuma.
Cantitate: 2 porții
Timp de preparare: 30-40 minute
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 2 chili
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- ulei de măsline
- 1 pahar orez cu bob rotund
- 1 linguriță șofran indian (turmenic)
- 4 pahare apă fiartă
- 1 cub de concentrat cu gust de pui
- 1 pahar roșii tocate conservă
- 150 g creveți congelați
- pătrunjel proaspăt tocat
- zeamă de lămâie (opțional)
Mod de preparare
Se toacă mărunt ceapa, chiliul, usturoiul, ardeiul capia și se rade morvocul pe răzătoarea mică. Se călesc toate în 4-5 linguri ulei de măsline la foc mediu pentru circa 5 minute.
Se pune apoi o linguriță de șofran indian (turmenic) și orezul și se lasă la foc mediu pentru cam 4 minute, amestecând din când în când. Se dizolvă cubul de concentrat în cele 4 pahare de apă fiartă și se adaugă peste orez. Se lasă la fiert pentru 10 minute. Se adaugă roșiile tocate și se mai lasă pentru 10 minute pe foc mediu până orezul este aproape fiert.
La sfârșit se pun creveții și se lasă pentru 3-4 minute pe foc până se gătesc.
Paella se servește imediat și se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat și opțional puțină zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- https://retete-cochete ro/felprincipal/paella-cu-creveti/
- preparat cu langustine