SUFLEU DE LAMAIE

IMG_2995

Acest sufleu, numit si sufleu-fals – pentru ca este unul extrem de rapid si fara multe etape – este usor de facut si extrem de gustos. Nu este unul complicat, precum cel frantuzesc. Etapele sunt simple si succesul este garantat, chiar si pentru cei fara prea multa experianta in bucatarie.incercati-l cu incredere.

Timp de preparare:   aprox 30 min

Cantitate: aproximativ 6-8 portii

Ingrediente:

  • 2 lamai ( galbene sau lime sau portocale)
  • 5 oua
  • 150 g zahăr tos
  • Unt – pentru uns formele
  • Un praf de sare
  • Zahar pudra pentru presarat deasupra
  • Frisca – optional

Mod de preparare:

Inainte de toate incingeti cuptorul la 180°C, dupa care ungeti formele de sufleu cu unt, presarati-le cu zahar pudra si puneti-le in frigider.

Separati albusurile de galbenusuri si bateti galbenusurile cu 150 g de zahar, , pana cand compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Adaugati peste aceasta crema coaja rasa de la o lamaie si aproximativ 50-60ml suc de lamaie ( adica sucul de la cele doua lamai)

Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin pufoase si aerate, apoi incorporati usor albusurile in crema de galbenusuri si umpleti formele de sufleu cu aceasta compozitie.

Puneti formele intr-o tava (sau cratita) si puneti apa fiebinte in tava, cam pana la jumatatea formelor, dupa care le puteti da la cuptor si lasati-le la copt 20 min. (depinde si de marimea formelor) – trebuie sa devina aurii deasupra si sa fi crescut. Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii pentru ca sufleul se va lasa

– Sufleul este gata cand a crescut bine si are o culoare aramie. Scoateti din cuptor, presarati zahar pudra si serviti imediat. Merge minunat cu o lingura de frisca deasupra.

                  Poftă bună !

IMG_2998

IMG_3001

IMG_2992

IMG_3005

 

Ce mai caută lumea

  • sufleu de lamaie
  • https://retete-cochete ro/desert/sufleu-de-lamaie/
  • sufleu de nuci

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

2 Comments

  1. Foarte apetisant !

  2. Multumesc ! Este si foarte usor de facut ! 🙂

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares