MINI – TARTE MEDITERANEENE

tarta mediteraneeana 1

Desi azi nu prea aveam chef de gatit, decongelasem deja aluatul. As fi vrut niste bruschete dar parca se putea mai bine de atat. Astfel, ca un compromis, au luat nastere tartele mediteraneene.

Timp de preparare:

  • timp preparare                    aprox15 min

Cantitate:  8 porții

Ingrediente:

  • aluat de foietaj congelat – 400g
  • 100g branza de vaca – cu verdeturi ( de la Hoclhand) , feta sau de capra
  • 1 borcan mic pasta masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ulei masline
  • 2-3 rosii  ( depinde de marime)
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Busuioc  – penru decor

Mod de preparare:

Aluatul  congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.

Tava pentru tartă se unge cu puțin ulei (dacă este antiaderentă nu mai este necesar să se ungă) și se asează aluatul dezghețat, taiat in prealabil in 8 dreptunghuri egale.

Cu un cutit, trasati pe marginile fiecarui dreptunghi de aluat, o linie la o distanta de cca 1cm de marine, fara insa a apasa excesiv ( cutitul nu trebuie sa perforeze pana jos aluatul, doar sa il zgarie)

Din loc în loc, in spatiul interior delimitat de linii, aluatul se ințeapă cu furculița.

IMG_8325

Ungeti dreptunghiurile din aluat cu pasta de masline ( exceptie marginile! ), asezati feliile de rosii taiate subtire,branza sfaramata sau taiata cubulete mici, adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, piperul si oregano.

IMG_8326

Se stropesc la final cu putin ulei de masline.Ungeti marginile tartelor cu oul batut.

Bagați tava la cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru cca 12-15minute(până se observă că a început să crească  si oul se rumeneste)Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10-15 min. Se decoreaza cu busuioc proaspat. Se poate servi atât caldă cât și rece.

                   Poftă bună !

IMG_8327

IMG_8334

IMG_8339

IMG_8344

IMG_8348

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares