TARTĂ CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ FETA

Acestă rețetă am văzut-o într-una din emisiunile lui Jamie Oliver și mi s-a părut fantastic de apetisantă. Conținutul este cremos și aromat, iar pe din afară, tarta este croncantă. Este de asemenea și un bun mod de a-i convinge pe cei mici să mănânce spanac, dacă sunt mai mofturoși. Vă garantez că o să le placă!

Cantitate: 8 porții

Timp preparare: 30 minute

Ingrediente:
  • 300 g spanac congelat sau proaspăt
  • 250 g brânză feta
  • 50 g cașcaval
  • 2 ouă
  • piper, sare, oregano, boia dulce
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 8 foi de plăcintă subțiri
  • ulei
  • opțional: busuioc, rozmarin

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 200 C.

Spanacul se pune într-o tigaie cu puțin ulei și se lasă la foc mediu până se dezgheață. Dacă aveți spanac proaspăt, spălați, scurgeți bine frunzele și procedați la fel, amestecând des în tigaie.

Brânza feta se pasează cu furculița într-un bol. Se adaugă apoi cașcavalul ras, ouăle batute ușor, sarea, piperul, coaja rasă de lămâie și o linguriță de oregano. Se amestecă totul bine și când spanacul este moale, se adaugă și acesta în bol.

Se ia o hartie de copt mai mare puțin decât o tavă de tartă sau o tigaie termorezistentă, se mototolește și umezește cu apa. Hârtia se întinde pe fundul tavei și se unge cu puțin ulei.

Se așează câte 2 foi de plăcintă, ușor suprapuse, astfel încât să dea pe afară cu câțiva cm în afara tăvii, formând un pătrat. Foile se ung cu ulei, se presară cu boia de ardei și se mai asează 3 straturi, ungându-se cu puțin ulei între fiecare strat.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Compoziția de spanac și brânză se toarnă în tavă și se mai rade puțin cașcaval peste. Apoi se împăturesc marginile foilor de plăcintă astfel încât să acopere toată compoziția. Ungeți cu puțin ulei și puneți câteva frunze de busuioc sau rozmarin peste tartă.

Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute până se rumenește frumos. După ce s-a răcit puțin, se poate servi cu o salată de sfeclă coaptă. (Sfecla de coace la cuptor până se înmoaie, cam 1 oră, se taie bucățele și se condimentează cu sare, oțet, ulei și hrean ras).

Vă doresc poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • tarta cu spanac
  • placinta cu spanac si branza jamie oliver
  • placinta cu spanac si branza
  • placinta cu spanac si branza feta
  • tarta cu spanac si branza
  • tarta cu spanac si branza feta
  • tarta cu spanac jamie oliver
  • tarta cu spanac si branza jamie oliver
  • tarta cu branza si spanac
  • Tarta cu spanac si feta
TARTĂ CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ FETA
3 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: