PÂINICI CU MIRODENII ȘI USTUROI

PÂINICI CU MIRODENII ȘI USTUROI

De ce să nu faci o pâinică de casă când e atât de simplu și gustos? Am zis că merită să încerc  Și nu am fost dezamagită. Iar verdețurile și usturoiul au dat preparatului un plus de gust. Rezultatul? PÂINICI CU MIRODENII ȘI USTUROI Delicioase !.

Timp de preparare PÂINICI CU MIRODENII:

  • timp dospire aluat                              1 oră
  • timp intermediar dospire                30 min
  • timp coacere                               40-45min

 Cantitate:  6 porții

Ingrediente:

Aluat

400 ml apă calduță
1 pachet drojdie proaspătă
700 gr faină albă
1 linguriță sare

 Umplutura

4 fire pătrunjel
3 cătei usturoi
½ linguriță ierburi amestec- oregano, cimbru, busuioc, rozmarin
100 gr unt la temperatura camerei
sare

Mod de preparare:

Se pune  făina într-un vas împreună cu sarea. Drojdia se diluează în puțină apă călduță și se pune peste făină. Treptat se adaugă și restul de apă până ce se formează un aluat destul de consistent.
Se framântă aluatul cca 15 minute, apoi se acoperă cu folie de plastic și se la loc caldut sa creasca pentru minim 1 ora.

Se mixează untul cu pătrunjelul tocat mărunt, ierburile amestec cât și usturoiul strivit în prealabil cu presa. Se adaugă sare după gust. Mixtura obținută se împarte în 6 parti egale, fiecare parte pentru una din viiotarele pâinici.

Împarțiți aluatul în 6 părți egale și asezați-l  pe masa de lucru, dată cu puțină făină, ca să nu se lipească.

Fiecare bucată de aluat se întinde pe rând sub forma unui dreptunghi.

Foaia rezultată se unge  cu mixtura de unt, lăsaând însă puțin unt pentru pus deasupra. Aluatul se rulează și se taie ruloul obținut cu un cutter pe toată lungimea sa. Tăietura nu trebuie să fie foarte adâncă, doar până la jumătatea ruloului, cât să se vadă umplutura. Depărtați puțin,în lateral, marginile tăiate.

Ungeți ruloul rezultat cu untul rămas, pe o parte laterală și apoi rulați aluatul, astfel încât partea unsă să fie în interior. Se obține astfel o pâinică în formă de melc.

Pâinicile se asează în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă să crească încă 20 minute. ( se acoperă cu un prosop de bucătarie).Se introduce tava la cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru aproximativ 40-45 minute, pana painicile se rumenesc ( capata o culoare aurie).

                   Poftă bună !

 PÂINICI CU MIRODENII ȘI USTUROI

                PÂINICI CU MIRODENII ȘI USTUROI

Ce mai caută lumea

  • aluat cu condimente
  • https://retete-cochete ro/gustari/painici-cu-mirodenii-si-usturoi/
  • mirodenii pentru paine

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares