QUICHE LORRAINE – TARTĂ TRĂDIȚIONALĂ FRANȚUZEASCĂ

       

Inițial o tartă tradițional franțuzească bazată pe brânză și ouă, această tartă a evoluat putând fi adaugate ingrediente ca ceapa și ciuperci. Nelipsită însa este costița afumata usor crocata: o placere vinovată….merită savurata !

Timp de preparare:

  • timp intermediar de coacere   10-12 min
  • timp final de coacere              20-25 min
  • timp preparare                    aprox15 min

Cantitate:  6-8 porții

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 150 gr făină ( un pahar și jumătate)
  • 120 gr unt rece
  • 4 linguri apă rece

Umplutura

  • 400-500g ciuperci proaspete ( sua o cutie la conserva)
  • 1 ceapă mare sau 2 mici
  • 1 lingură ulei
  • 200g costită ( sunculița afumată)
  • Sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 200g smantana 12-15% grasime
  • 2 ouă întregi
  • 100g cascaval ( de care va place – gruyere, emmentaler)

Mod de preparare:

  1. Într-un bol se amestecă faina cu untul tăiat cubulete, cu apa și un praf de sare până se formează o cocă.
  2. Se întinde coca într-o foaie subțire și se pune în formă de tartă sau una mai înaltă de tort. Se da la frigider pentru minim 15 minute.
  3. Între timp se incinge cuptorul la 175-180 grade.
  4. Cașcavalul se dă prin răzătoare.
  5. Cele 2 ouă se bat cu un praf de sare, puțin piper și oregano si se amestecă cu smântâna.
  6. Ceapa se taie solzișori și se călește în  ulei, până se înmoaie și devine sticloasă.
  7. Se scoate ceapa și se călesc ciupercile, după care se căleste sunculița tăiată cubulețe sau fâsiuțe
  8. Băgați tava la cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru cca 10-12min ( până se observă că a început să crească )
  9. Se scoate aluatul din cuptor, deasupra se adaugă pe straturi, ceapa calita, ciupercile si sunculita, cascavalul ras si deasupra amestecul de ou si smântană.
  10. Tava se introduce la cuptor pentru încă  20-25 min, până tarta se rumenește.
  11. Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10-15 min. Se poate servi atât caldă cât și rece.

                   Poftă bună !

 

Ce mai caută lumea

  • quiche lorraine reteta
  • quiche reteta
  • reteta quiche
  • quiche lorraine jamie oliver
  • reteta quiche lorraine
  • tarta quiche lorraine
  • quiche cu branza
  • quiche lorraine cu ciuperci
  • tarta quiche
  • quiche lorraine cu spanac
QUICHE LORRAINE – TARTĂ TRĂDIȚIONALĂ FRANȚUZEASCĂ
8 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Adriana

Share This Post On

3 Comments

  1. Reteta este minunata, quiche-ul a iesit incredibil de bine! Sa te lingi pe degete, nu altceva! Iti multumim si eu si sotul si catelul ( a primit si el o bucatica mica mica)

  2. Multumesc, Corina ! Ma bucur mult ca ti-a placut ! Si eu fac reteta asta destul de des si de fiecare data…dispare subit! 🙂

  3. super prezentare… si cu salata ..excelent !thank’s !

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: