TARTA CROCANTA CU ZMEURA SI CREMA DE VANILIE

Timp de preparare:

  • timp de coacere……20-25 min

Cantitate: 1 tarta

Ingrediente –aluat

  • 120 g unt rece
  • 1 lingura zahar tos
  • un praf sare
  • 150 g făină
  • 2 linguri lapte dulce rece

Ingrediente–umplutura – crema vanilie

  • 250 ml lapte dulce
  • 1 lingura zahar tos
  • 3 galbenusuri
  • 20 g amidon ( sau 1 lingura faina)

Ingrediente–decor

  • zmeura proaspata au congelata ( pentru o tarta cca 150-200g)

Mod de preparare:

Zahar pentru aluat, sarea si untul rece, taiat cubulete se amestecă cu faina si laptele, pana ce obțineți un aluat sfărâmicios, care se poate întinde cu degetele.

Aluatul se intinde in tava de copt, se inteapa cu furculita, ca sa nu creasca excesiv la copt și se introduce în frigider pentru circa 30 min.Se scoate tava din frigider și se introduce în cuptorul incalzit în prealabil la 175 grade pentru aproxiamtiv 20 min ( pana aluatul s-a copt și are consistența de biscuite).Intre timp se prepară umplutura.

Laptele se pune pe foc intr-o cratita. In lapte se adauga lingura de zahar si esenta de vanilie.Intr-un castron se bat cele 3 galbenusuri cu zaharul si amidonul ( sau faina). Cand laptele incepe sa fiarba, se ia de pe foc si amesteca foarte incet, putin cate putin cu crema de galbenusuri ( ca sa nu se taie sau sa se faca omleta) si apoi se pune inapoi pe foc, amestecand, pana se ingroasa, ca o crema.Se stinge focul și se da compozitia la racit pentru 10-15 minute.

Dupa ce aluatul s-a copt, se pune umplutura deasupra .Se orneaza cu zmeura proaspata sau cea congelata, dezghetata in prealabil.Se introduce în frigider pentru minim 2 ore. Se poate consuma ca atare sau pudrata cu zahar, dar cel mai bine langa o lingura de frisca.

                   Pofta buna !

Ce mai caută lumea

  • crema de vanilie și zmeura
  • tarta zmeura panemar
TARTA CROCANTA CU ZMEURA SI CREMA DE VANILIE
10 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: