TARTĂ BANARAMEL – BANANE SI CARAMEL – A LA JAMIE OLIVER

O tartă pe care am vazut-o la televizor, intr-o dupa-masa linistita. Tarta facuta de Jamie mi s-a parut simpla, usoara, de vara si nu neaparat facuta de la zero. El a facut cu blat de tarta cumparat. Dar eu o sa il fac in casa. Este mult mai bun si mai crocant.

Tarta asta se vrea ceva rapid, cu o combinatie castigatoare : banana+ caramel= love.

Incercati-o ! Merita din plin !

 Timp de preparare:

  • timp de coacere        25-30 min

Cantitate: 1 tartă
Ingrediente –aluat

  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri zăhar tos
  • 1 pachet unt
  • 1 praf sare
  • 1 ½ pahar făină ( cel obisnuit, de apă )

 Ingrediente–umplutura

  • 4-5 banane
  • 100ml lapte dulce rece
  • esenta vanilie
  • 40g de ciocolata amaruie
  • 100g unt
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar tos
  • 300g smântână pentru frișcă sau frișcă lichidă

Mod de preparare:

Cele două gălbenușuri, lingurile de zahăr și pachetul de unt la temperatura camerei se amestecă formând o cremă consistentă. Crema rezultată se amestecă cu faină până ce obțineți un aluat sfărâmicios, care se poate intinde cu degetele. Aluatul se intinde in tava de copt, se ințeapă cu furculița, ca să nu crească excesiv la copt, și se introduce în frigider pentru circa 15-20 min. Se scoate tava din frigider și se introduce în cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru  aproxiamtiv 20-30 min ( până aluatul s-a copt și are consistența de biscuite). Se lasă la răcit.

Între timp preparăm caramelul. Intr-o cratiță se pun pe foc cele 8 linguri de zahăr, apa și 100g unt. Se lasă să se caramelizeze.

In blender se pun două dintre banane, tăiate felii, laptele și esenta de vanilie și se mixează până devin o compoziție omogenă.

Când caramelul este gata, se toarnă acest amestec în cratița de pe foc, peste caramel, amestecănd rapid și continuu , până formează o cremă.Crema rezultată se pune peste blatul de tartă.Când tarta este aproape rece, se taie restul de banane în felii și se ornează dupa gust.

Deasupra se aseaza friscă preparată în prealabil. Cicocolata amaruie se rade și se pune peste friscă.( Eu o rad cu curățătorul de legume. Este mai estetic și mai rapid. Se poate și cu cutitul de bucatarie… ). Se introduce în frigider pentru minim 2 ore.

                   Poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • prajitura cu banane jamie oliver
  • tarta cu banane
  • tarta banaramel
  • tarta cu banane jamie oliver
  • banaramel
  • tarta cu banane si caramel
  • tarta cu ciocolata jamie oliver
  • tarta banane
  • prajitura cu banane si caramel
  • aluat de tarta jamie oliver

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

1 Comment

  1. Yammi, yammi, foarte apetisanta. Cu asemenea bunatati nu stiu daca vrei sa mai slabesti:)

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares