TĂIȚEI CU PESMET ȘI GEM DE ZMEURĂ

Nu știu câtă lume a mai auzit de acest desert, dar este unul din preferatele mele pe care-l facea bunica. Gustul este ușor asemănător cu cel al găluștilor cu prune, dar tăițeii se fac mult mai rapid. De preferință este să-i consumați cu gem sau magiun de prune. Dacă nu aveți, merge cam orice alt gem mai acrișor.

Timp de preparare: 15 minute

Cantitate: 2 porții

Ingrediente:
  • 175 g spaghete
  • 100 g pesmet
  • ulei
  • gem/magiun/dulceață de prune/vișine/zmeură

Mod de preparare

Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet în apă clocotită cu sare.

Pesmetul se călește la foc mediu într-o tigaie cu puțin ulei, amestecând des, până devine auriu.

Pastele se scurg și se amestecă cu o linguriță de ulei. Apoi, cât sunt încă calde, se toarnă pesmetul peste ele și se amestecă.

 

Tăițeii se servesc calzi cu o lingură de gem, în cazul meu, de zmeură. Spaghetele pot fi bineînțeles înlocuite și cu un alt tip de paste.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • paste cu gem
  • macaroane cu gem
  • macaroane cu pesmet si dulceata
  • macaroane cu dulceata
  • paste cu dulceata
  • paste cu pesmet si dulceata
  • spaghete cu dulceata
  • spaghete desert
  • paste cu pesmet și gem
  • paste cu pesmet post

TĂIȚEI CU PESMET ȘI GEM DE ZMEURĂ
4 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare acum 5 ani. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. Have to try this soon!!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>