MINI TARTĂ CU CREMĂ MASCARPONE ȘI TOPPING DE FRUCTE CU SOS CARAMEL

Bucătăria e artă, nu chimie. Da, am vrut mereu să spun asta. De ce tocmai acum? Pentru că rețeta asta este o combinație din mai multe rețete auzite, citite de pe net și de la emisiuni TV. Iar ideea cremei mi-a venit pe loc. Probabil ca au mai avut si alții aceeași idee. Oricum, rezultatul: o tartă neașteptat de bună. Trebuie să o încercați!

Timp de preparare:

  • timp de coacere – 15-20 min

Cantitate:  6 porții- 6 mini tarte

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 120g unt rece, din frigider
  • 100g zahăr tos
  • 250g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 gălbenușuri ou
  • 5 linguri lapte rece

Pentru cremă:

  • 250g cremă mascarpone
  • 3-4 lingurite miere ( dupa gust – cât de dulce doriți)
  • Coajă rasă de portocală

Pentru topping:

  • 1 mandarină mai mare
  • 1 banană coaptă
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat bourbon
  • 3 linguri zahăr tos

 Mod de preparare:

Se pune făina într-un vas și se adaugă untul rece tăiat cubulețe. Se mixează totul bine până făina arată ca un aluat sfărâmicios și untul este aproape încorporat ( mai simplu este cu un robot de bucătărie pentru frământat)

Se adaugă gălbenușurile bătute cu sarea. Se adaugă zahărul tos și laptele și se frământă totul până formează o cocă destul de sfărâmicioasă, dar totuși legată ( se poate modela). Dacă vi se pare că nu are suficient lichid și a rămas făină neîncorporată, mai adugați o lingură de lapte.

Se formează din cocă un rulou ( baton) și se înfășoară într-o folie de plastic.Se dă la frigider pentru o oră.

Între timp curățăm mandarina, o desfacem în feliiși scoatem pielea de pe feliile de mandarină, astfel încât să rămână doar miezul. Banana se decojeste și se taie în felii. Se pune pe foc o cratiță cu cele 3 linguri de zahăr. Când zahărul începe să se caramelizeze se adaugă mandarinele și banana și se amestecă usor. Se adaugă și pliculețul de zahăr bourboun.

Se fierbe câteva minute la foc mic, cca 5-6 minute, se stinge focul și se lasă să se racească.

Crema mascarpone se amestecă cu coaja de portocală și cu mierea și se dă la frigider până sunt gata tartele ( coapte și răcite).

Se scoate din frigider aluatul de tartă, se împarte în 6 bucăți egale. Se pune puțină făină pe masa de lucru , după care luăm pe rând bucătile de cocă și le întindem cu sucitorul, puțin mai mari decat dimensiunea formelor de mini tartă.

Introducem aluatul în forme ( dacă sunt antiaderente nu necesită ungere, dacă nu, se vor unge cu unt).

Puneți o bucată de hartie de copt pe fiecare aluat de mini tartă și deasupra boabe de fasole sau pietricele. Acest lucru va împiedica creșterea aluatului în mod excesiv.

Bagați formele la cuptorul încalzit în prealabil la 170 grade pentru cca 15min ( până se observă că a început să crească ) Aluatul trebuie să fie auriu și cu consistență de biscuite. Se scot tartele din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole si se mai baga inca 5 min la copt ( să se coacă și mijlocul mai bine).

Se scot din nou tartele și se dau la racit. Se scot cu grijă din forme. După ce sunt complet răcite se pune creama mascarpone și deasupra toppingul de fructe caramelizate. Se tin la frigider minim 2 ore și se consumă ca atare.

               Poftă bună !

 

                

Ce mai caută lumea

  • tarte cu fructe si crema de mascarpone
  • topping de fructe
MINI TARTĂ CU CREMĂ MASCARPONE ȘI TOPPING DE FRUCTE CU SOS CARAMEL
4 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: