DESERT DECADENT – VULCAN DE CIOCOLATA ( LAVA CAKE)

Era o dupa-amaiaza ca oricare alta cand butonam fara sens televizorul de pe un canal pe altul. Din intamplare am dat peste Masterchef US, sezonul 3 cred. Erau tocmai la proba sub presiune unde se dadea– a-ti ghici! – vulcan de ciocolata. Secretul era ca scoasa prea devreme din cuptor, aceastra prajitura nu va fi buna de nimic. Dar exista si reversul, cand tinuta prea mult se va transforma din vulcan in negresa.  Oricum, desetrul merita incercat. Chit ca nu iese din prima, nu este chiar asa de greu de realizat cum pare.

 Timp de preparare:

  • timp de coacere……12 min

Cantitate: 6-8 portii

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 8 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • scortisoara
  • un praf de sare

Ingrediente–decor (optional)

  • zmeura proaspata au congelata
  • inghetata
  • frisca
  • menta proaspata

 Mod de preparare:

Sunt necesare 6-8 forme individuale mici  – de unica folosinta sau ceramice , ca cele pentru sufleuri. Se ung formele cu unt apoi se tapeteaza cu putina faina.( nu puneti multa pentru ca altfel vulcanul va fi cam alibicios! ) si se dau la congelator macar 10 minute, iar intre timp se prepara compozitia ciocolatoasa a vulcanilor.

Ciocolata, rupta in bucati se pune impreuna cu untul si zaharul intr-un vas la bain marie pana cand ingredientele se topesc.Se amesteca din cand in cand, pana devine o crema omogena Luam vasul de pe foc si il dam deoparte sa se raceasca putin.

Batem usor ouale cu praful de sare si incepem sa turnam usor, putin cate putin crema de ciocolata, in timp ce amestecam continuu, apoi adaugam faina, amestecata cu scortisoara.

Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cam 3/4 din volumul formei.Daca nu vreti sa le preparati atunci se pot tine in frigider pana in momentul servirii.De asemenea se si pot congela pentru mai tarziu, ele nenecesitand decongelare in prealabil ( eu nu am incercat decat varianta fresh, dar o sa va spun cum iese cand o voi aplica si pe aceasta!)


Preincalzim cuptorul la 175 grade si bagam formele la cuptor la foc timp de 12 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida ( dar se vede in mijlocul ei ca o adancitura usor lichida! ).
Dupa ce scoatem vulcanii din cuptor ii intoarcem pe o farfurie si ii servim imediat, alaturi de frisca, inghetatade vanilie, zmeura, capsui sau pur si simplu asa cum sunt.

                   Pofta buna !

Ce mai caută lumea

  • vulcan de ciocolata
  • lava cake reteta
  • reteta lava cake
  • prajitura vulcan
  • prajitura lava cake
  • vulcan de ciocolata reteta
  • vulcani de ciocolata
  • reteta vulcan de ciocolata
  • prajitura vulcan de ciocolata
  • lava cake reteta originala
DESERT DECADENT – VULCAN DE CIOCOLATA ( LAVA CAKE)
11 votes, 4.91 avg. rating (97% score)

Author: Adriana

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. FONDANT DE CIOCOLATĂ RAPID CU SOS DE FRUCTE DE PĂDURE - Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare | Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare - […] important aspect al acestei prăjituri este mijlocul cremos. Chiar dacă Adriana a postat deja o rețetă eu vă ofer…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: