CHEESECAKE CU AFINE (TARTĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI AFINE)

Cheesecake-ul este un desert tipic american. Conține de obicei un blat crocant din biscuiți fărâmițați și unt, fie biscuiți digestivi, fie oreos, iar umplutura este din cremă de brânză fină, cu frișcă și vanilie. Rețeta de mai jos este o rețetă ușoară, care se prepară rapid și nu necesită coacere, ci doar trebuie lăsată la frigider pentru câteva ore (minim 3). Știu… pare destul de mult 3 ore, dar credeti-mă, merită așteptarea!

Timp de preparare: 40 minute ( plus 3 ore la frigider)

Cantitate: 8-10 porții

Ingrediente:

blat:

  • 230 g biscuiți simpli (digestivi)
  • 100 g unt topit și răcit
  • 2 linguri de zahăr alb

umplutură:

  • 250 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 250-300 g brânză cremă la temperatura camerei (de tip Philadelphia)
  • 70 g zahăr alb
  • 1 linguriță esență de vanilie/semințele de la jumătate de păstaie de vanilie

topping:

  • 100/150 g afine sau alte fructe de pădure proaspete

sau

  • 200 g căpșuni/zmeură congelată
  • 1 lingură zahăr alb
  • 1 1/2 lingurițe amidon
  • 85 ml apă rece

Mod de preparare

Untul se topește la foc mic și se lasă la răcit.
Biscuiții se sfărâmă mărunt cu ajutorul unui sucitor sau robot de bucătărie.
Amestecați biscuiții cu cele 2 linguri de zahăr și untul topit.
Amestecul se întinde într-o tavă de tartă de cca 25 cm unsă cu puțin ulei și tapetată pe fund cu hârtie de copt și se presează bine de marginile tăvii.


Tava se acoperă cu o folie de plastic și se bagă la frigider cât timp se prepară umplutura.
Crema de brânză și zahărul se bate cu mixerul la viteză mică pentru 1 minut. Se adaugă vanilia și se mai mixează puțin.


Smântâna lichidă pentru  frișcă se bate într-un alt bol la viteză mare, cca 3 minute, până se dublează în volum și nu curge de pe tel. Aveți grijă să nu bateți prea mult, pentru că se va tăia. Pentru rezultate optime, bolul și telul cu care bateți smântâna se pun cu câteva minute înainte în frigider pentru a se răci.


Frișca și crema de brânză se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus până se omogenizează și se întinde apoi peste blatul din biscuiți.


Tava se ține la frigider pentru minim 3 ore.

Pentru sosul de fructe, într-o cratiță medie, amestecati zahărul și amidonul. Se adaugă apa și se amestecă bine. Se adaugă fructele și se pune cratița pe foc mediu. Se amestecă ocazional până începe să fiarbă. Reduceți focul și se mai lasă la fiert timp de 5 minute, amestecând aproape constant, până când sosul se îngroașă puțin. Cratița se ia de pe foc și se lasă la răcit. Dacă folosiți zmeură este indicat să strecurați compoziția printr-o sită pentru că veți avea multe semințe, dacă folosți căpșuni nu este nevoie să-l strecurați, veți obține o compoziție de consistența unui gem. Puteți și să folosiți un blender vertical pentru a obține un sos mai omogen.

Cheesecake-ul se poate servi cu afine sau căpșuni proaspete și cu sosul din fructe de pădure.
Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • cheesecake cu afine
  • prajitura cu afine
  • tarta cu afine
  • tarta cu crema de branza
  • chese cake cu pholadelphia de mure
  • cheesecake cu branza de vaci si afine
  • cheesecake cu branza philadelphia
  • cheesecake cu crema de branza
  • tarta cu branza philadelphia
  • crema de branza pentru cheesecake
CHEESECAKE CU AFINE (TARTĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI AFINE)
8 votes, 4.88 avg. rating (97% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: