CAKE POPS – BOMBOANE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI BISCUIȚI

Nu știu…la prima vedere bombonicile astea nu mi-au spus prea multe. Am zis că este vorba doar de design ți atat. Le-am tot văzut pe diverse site-uri atât românești, căt și străine. La o privire mai atentă, sunt și gustoase și usor de preparat, designul îmbinându-se magnific cu gustul. Și cum toată noaptea am rămas cu gândul la ele, dis de dimineață am zis că e timpul să le incerc. Și iată ce a ieșit ! Sper să vă placă!

Timp de preparare:  30 min

Cantitate: aproximativ 15 bucăți

Ingrediente:

  • 175g biscuiți oreo ( pachetul cu 16 biscuiți)
  • 2 ciocolate –amărui sau cu lapte
  • 100g cremă de brânză ( hochland natur-sau oricare alta )
  • Bețișoare frigărui sau de acadele

 

Mod de preparare:

Biscuiții se pasează cu robotul de bucătărie ( sau blender) până devin un amestec prăfos, omogen.

Amestecul rezultat se combină cu crema de brânză și se formează biluțe ( bombonele) de 2 -3 cm în diametru ( cam câtă compozitie intră îintr-o linguriță).Bomboanele rezultate se asează pe un platou sau pe o tavă pe hârtie de copt sau staniol.

Ciocolata se rupe bucăti și se topește la bain marie sau direct în microunde. Fiecare betisor se introduce în ciocolata topită și apoi se înfige în mijlocul fiecarei bomboane.Pentru ca structura rezultată ( bomboana-băt) sa fie cât de cât solidă se introduc la congelator pentru cca 30 min, urmând apoi să glazurăm bomboanele cu ciocolata ramasă.

Se scot bomboanele din congelator se trec prin ciocolata, având grijă să scurgem excesul, apoi se infig intr-o bucată de polistiren sau în diverse fructe ( eu nu am avut polistiren și am folosit un grepfruit și o portocală). Se decorează după preferințe, cu bombonele mici sau se desenează cu creioanele de decor, singura limită la aces capitol fiind imaginația fiecăruia. Dupa ce s-au uscat se consumă ca atare.

Aș vrea să menționez totusi că pot fi folosiți orice biscuiti doriți, dar mai granuloși, mai sfărâmicioși (eu am încercat si cu cei digestivi), nu neaparat cu cremă, dar în acest caz măriți cu 50g cantitatea de cremă de brânză.

La fel de bine puteți să nu transformati biluțele în acadele, ci să le lăsați ca simple bomboane. De aseamea puteți utiliza ciocolata albă, glazuri cu diferite gusturi ( vanilie, căpsuni, iaurt).

Poftă bună !

 

Ce mai caută lumea

  • cake pops reteta
  • cake pops cu oreo
  • reteta cake pops
  • cake pops cu biscuiti
  • cake pops retete
  • retete cake pops
  • reteta cake pops biscuiti
  • ACADELE lolipop
  • candy cake retete

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares