BRIOȘE CU MURE

Aceste brioșe sunt pufoase, ușor acrișoare datorită murelor și au mai puține calorii decât restul celorlalte brioșe datorită conținutului mic de grăsimi și zahăr. Chiar dacă murele nu sunt în sezon, puteți folosi cu succes mure congelate.

Cantitate: 12 brioșe

Timp de coacere: 15-20 minute

Ingrediente:
  • 260 g făină
  • 100 g zahăr alb
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 150 g mure congelate sau proaspete
  • 240 ml iaurt
  • 1 ou mare
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță esență vanilie

Mod de preparare:

Încingeți cuptorul la 190 C și pregătiți o tavă cu 12 hârtii de muffins sau ungeți tava cu puțin ulei.

Într-un bol amestecați ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Păstrați o lingură din acest amestec și puneți-o peste mure. Atenție, dacă folosiți mure congelate, nu le decongelați!

În alt castron amestecați oul bătut ușor cu iaurtul, uleiul și esența de vanilie. Puneți ingredientele umede peste cele uscate și amestecați ușor până nu mai sunt urme de făină. Nu amestecați prea mult, altfel brioșele vor ieși tari.

Adăugați murele și amestecați ușor să nu zdrobiți fructele căci altfel ele vor păta aluatul și brioșele vor ieși verzi.

Umpleți formele cu ajutorul a 2 linguri și băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute. Pentru a testa dacă sunt gata, introduceți o  scobitoare în mijlocul unei brioșe și dacă aceasta iese curată, fără firimituri, brioșele sunt gata.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Lăsați brioșele să se răcească puțin înainte de a le consuma lângă o cafea sau un ceai fierbinte.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • briose cu mure
  • retete cu mure
  • muffins cu mure
  • briose cu mure proaspete
  • reteta briose pufoase cu mure
BRIOȘE CU MURE
1 vote, 5.00 avg. rating (97% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

2 Comments

  1. oare se poate folosi chefir in loc de iaurt, si cateva linguri de unt topit in loc de ulei? Merci!

  2. Cred ca ai putea folosi unt si chefir in loc de ulei si iaurt, dar eu n-am incercat sa inlocuiesc ingredientele, deci nu-ti pot spune sigur. Daca o sa incerci sa ne spui si noua cum au iesit 🙂

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: